Skall vi tillsammans investera miljarder i klimatsmartare premiepensionsfonder?


3 av 4 svenskar har i snitt 240 000 kr var i vårt premiepensionssystem (PPM). Det är pengar många av oss knappt känner till att vi har, än mindre vad vi sparar i och inte heller att det är enkelt att att byta fonder. Ta 10 minuter, ta hjälp av videon eller gå genom stegen nedan och välj ett klimatsmartare sparande du också! Det kostar inget att byta fond och du kan byta tillbaka eller till nya när du vill.*

1. Gå till Pensionsmyndigheten.se
2. Logga in
3. Välj Mina Tjänster
4. Under Min Premiepension klicka på Byta fonder. Observera att det inte är en någon avgift för att byta fond och du kan när som helst byta till något annat.
5. Klicka i rutan Fonder med låg CO2-risk. (Passa också på att välja bort annat du inte gillar. Det går att sortera bort ett 10-tal saker, tex. fossila bränslen, pornografi, kärnvapen och klusterbomber)
6. Läs också på om fonderna. Se exempelvis på deras inriktning och glöm inte se på avgifterna. Tänk på att även om avgiftsskillnaderna kan se små ut kan det bli stora belopp på lång sikt.*
7. Välj därefter den eller de fonder som du vill addera genom att klicka på + i vänsterkolumnen
8. Fördela dina fonder, hur många procent du vill ha av vardera fond, och godkänn därefter.
9. KLART! Snyggt jobbat!
10. Nu är det dags att berätta för oss och andra att du bytt till klimatsmartare fonder

*Observera att när du byter fonder kommer detta påverka din pension. Det är ett ekonomiskt viktigt beslut och om du känner dig osäker och har behov av hjälp rekommenderar vi finansiell rådgivning.